Dierenspeciaalzaak Koko

Alles van pup tot en met gup

Dierenspeciaalzaak Koko

Alles van pup tot en met gup

Dierenspeciaalzaak Koko

Alles van pup tot en met gup

Dierenspeciaalzaak Koko

Alles van pup tot en met gup

Dierenspeciaalzaak Koko

Alles van pup tot en met gup

Dierenspeciaalzaak Koko

Alles van pup tot en met gup

Dierenspeciaalzaak Koko

Alles van pup tot en met gup

Alle kattenspullen die uw kat kan wensen uit Oud-Beijerland

Niets zo gezellig als een kat in huis. Als echte kattenliefhebber geeft u uw dier de beste voeding en de leukste speeltjes. Deze haalt u bij Dierenspeciaalzaak Koko. Zo vermaken ze zichzelf als u de deur uit bent en kunt u lekker met ze kroelen als u weer op de bank zit.

Niet voor de poes

In onze dierenspeciaalzaak hebben we een uitgebreide kattenafdeling. Hier vindt u voer in klein- en grootverpakking, kattenmandjes, krabpalen, kattensnacks, speelgoed, bandjes en tuigjes, kattenluiken, kattenbakken en cadeauartikelen. 

Het is voor uw kat ook van belang dat hij/zij de juiste voeding krijgt. Dat gaat niet alleen om de juiste ingrediënten. De verhouding tussen verschillende voedingsstoffen speelt ook een rol. Bij Dierenspeciaalzaak Koko geven onze medewerkers u graag het juiste advies. Is uw kat heel actief, veel buitenshuis of ligt hij graag uren in de vensterbank? En wat is de leeftijd van uw kat? Al deze factoren spelen een rol in de juiste voedingskeuze. Vraag voor een goed en volledig advies één van onze medewerkers om voedingsadvies. Wij helpen u graag met het vinden van het juiste voer voor uw kat. 

Wij hebben ook een breed assortiment anti-vlooien- en wormenmiddelen. 

Komt u bij ons langs?

wormen en ontwormen

Helaas komt het wel eens voor dat uw huisdier last krijgt van wormen, vlooien of teken. In onze dierenspeciaalzaak hebben wij verschillende anti-vlooien- en wormenmiddelen.

Wormen zijn parasieten die in het lichaam van uw huisdier leven. Vaak verschuilen ze zich diep in de darmen, waar ze zich vermenigvuldigen. U ziet ze vermoedelijk pas als uw huisdier al verzwakt of erg besmet is.

De symptomen zijn een opgeblazen buik, diarree (soms met bloed), braken, een doffe vacht, huiduitslag, vermagering, met het achterste over de grond schuiven en rijstkorrels ter hoogte van anus.

Wanneer moet u ontwormen?

LeeftijdOntworming
3 weken1e keer
5 weken2e keer
8 weken3e keer
3 maanden4e keer
4 maanden5e keer
5 maanden6e keer
6 maanden 7e keer 
Volwassen kat4 keer per jaar
  

Wilt u een kat nemen?

Een kat maakt elk huishouden gezelliger. Er zijn wel aan aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u een kat neemt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Kunt u de kat genoeg aandacht geven?
 • Heeft de kat genoeg ruimte en kan hij in een veilige buurt naar buiten?
 • Zijn er de financiële middelen om een kat te onderhouden?
 • Hebt u ruimte voor een krabpaal en kattenbak in huis?
 • Hebt u andere huisdieren in huis?

 

Denkt u erover na om een kitten te nemen, dan komen daar nog een aantal andere zaken bij kijken, zoals:

 • Het bieden van rust en een eigen plaats
 • Zorgen voor goede voeding
 • Een correcte hygiëne
 • Tijdig laten inenten
 • Behandeling tegen vlooien, teken en wormen
 • Een consequente opvoeding
Vraag meer informatie

Vlooien & teken

Het is van belang dat u preventief uw huisdier beschermt tegen vlooien en teken. Vlooien zijn de meest voorkomende parasieten bij huisdieren. De kleine insecten van ongeveer 0,5 cm groot voeden zich met bloed.

Een teek heeft 8 poten en bestaat uit 2 delen. Hij heeft sterk ontwikkelde kaken waarmee hij een gat door de huid maken om zich met bloed te voeden. Op de aanhechtingsplek kan de teek voor irritatie zorgen.

 

Wat zijn de symptomen van vlooien en teken?

Vlooien en teken zitten op de vacht van de kat. Katten die last hebben van vlooien krabben veelvuldig. Een tekenbeet merken ze echter niet zo snel op. Een teek moet u direct met een tekenpen verwijderen. 

Vlooien en teken kunnen het hele jaar voorkomen. De meeste producten tegen vlooien en teken werken preventief tot 1 maand. Wij verkopen ook banden die tot 8 maanden werken.

Vragen over de verzorging van uw kat?